Hotmelt lijmpistolen en lijmpatronen

Wat zijn de voordelen van hotmelt?

Hotmelt lijmen maken onmiddellijke, permanente verlijming van een zeer veel materialen mogelijk. Hotmelt lijmen zijn ideaal voor snelle, herhalende verlijmingstoepassingen.

Standaard hotmelt lijmen zijn beschikbaar als sticks, patronen, granulaat blokken en drums. Sticks kunnen eenvoudig in de standaard sticks lijmpistolen geladen. De hotmelt wordt in vaste vorm door een verhitte kamer gevoerd en smelt daar waarna het door de spuitmond kan worden gespoten.

Zeer veel materialen kunnen met hotmelt lijm worden verlijmd. Zodra de onderdelen worden samengedrukt wordt de warmte snel verspreid via de substratend, waardoor de lijm afkoelt en een vaste toestand bereikt. De werking van een hotmelt is daardoor zeer snel, bij verpakkingstoepassingen bv. 0,5 seconde cyclustijd. Afhankelijk van de formulering van de hotmelt varieert de open tijd en aandruktijd.

Hotmelts zijn 100% vaste, niet-giftige lijmen zonder oplosmiddelen  of water. Hot melt lijmen zijn veilig en makkelijk op te slaan en zijn praktisch onbeperkt houdbaar.