Hot melt nozzles

Een hot melt nozzle is een onderdeel van een hot melt lijmapparaat dat wordt gebruikt om de lijm op een oppervlak aan te brengen. Het bestaat uit een kleine opening waardoor de lijm kan worden gedoseerd en op het oppervlak kan worden aangebracht.

De werking van een hot melt nozzle hangt af van het type lijmapparaat dat wordt gebruikt. In sommige gevallen kan de nozzle worden aangedreven door pneumatische of hydraulische druk, terwijl in andere gevallen elektronische besturing wordt gebruikt.

Afhankelijk van de toepassing kan de nozzle worden gebruikt om een ​​dunne of dikke lijmlaag aan te brengen, en de hoeveelheid lijm die wordt afgegeven kan worden aangepast door de druk of het stroomvermogen te regelen. Sommige nozzles hebben ook een spuitmond of een patroonvormer om de lijm op een specifieke manier op het oppervlak aan te brengen.

Het is belangrijk om de nozzle regelmatig te reinigen en te onderhouden om ervoor te zorgen dat de lijm goed kan worden afgegeven en om te voorkomen dat er problemen optreden met het lijmapparaat. Het is ook belangrijk om de nozzle te gebruiken volgens de aanwijzingen van de fabrikant om te voorkomen dat de nozzle of het lijmapparaat wordt beschadigd.